25.01.2008

Nynorsk

Kanskje det mest motargumenterte temaet innenfor norskfaget. Antakelig det minst hverdagslig brukte faget vi har på skolen. Mange har vist sin misnøye, men jeg ønsker ikke at innlegget mitt skal være nok en anti-nynorsk melding. Mange av motstanderne av nynorsk bruker grunnløse argumenter i sin kritikk. Forståelig at de ikke liker faget, ikke særlig stor fan selv. Relativt riktig at vi burde kunne forstå nynorsk, men å måtte kunne skrive det? Når senere i livet vil du bruke nynorsk skriftlig? Ville du skrevet et brev på nynorsk til en dialektsbruker?

Greit med forståelse for andre variasjoner av det norske språk. Pleier ikke spesielt å være kjip mot nynorsken, men nå har den like stor betydning for karaktersnittet som fag som mattematikk, engelsk (både skriftlig og muntlig) og andre. Det blir feil!

2 kommentarer:

Ingunn sa...

så bra med et litt nyansert syn på sakene. Jeg er nok ganske enig med deg - nynorsken er det ikke oe galt med i seg selv, men den får for mye plass i skolen i forhold til andre mer relevante fag og emner. Bra blogg :)

Ingunn sa...

En ting til - dette innlegget er ikk svar på oppgaven i uke 5, kan du gjøre den også?